Google wijst met Maps 6.0 ook de weg binnen

Google heeft Maps 6.0 voor de Android gelanceerd, waarmee het in Japan en de Verenigde Staten al mogelijk is om ook binnen gebouwen te navigeren.

De verwachting is dat deze navigatie ook in andere landen zal worden toegepast.
Met deze navigatie moet het makkelijker worden een toilet te vinden, de juiste gate of bijvoorbeeld de koffie kiosk. Het is echter geen turn-by-turn navigatie, een route opgeven van parkeerplek naar koffiehoek, met als tussenstop de krantenkiosk is dus niet mogelijk.

De gebouwen die Google wilt ontsluiten met deze navigatie, zijn luchthavens, grote warenhuizen, winkelcentra en andere publiek toegankelijke ruimten.
De kaarten moeten worden aangeleverd door de eigenaar of uitbater van het gebouw.
Deze plattegronden zijn door hen rechtstreeks te uploaden naar Maps, hoewel één en ander nog in beta fase is en niet geheel bug-vrij.

Zodra een dergelijke ruimte betreden wordt, verschijnt in Google Maps automatisch de kaart van die ruimte indien beschikbaar. Door gebruik te maken van automatische detectie, waarbij onder andere de gyroscoop en GPS wordt benut, moet de applicatie ook in staat zijn te detecteren op welke verdieping van het gebouw de gebruiker zich bevindt. Deze detectie gaat echter niet altijd geheel feilloos, wat zich laat raden bij het gebruik van GPS in een gebouw.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=P42INh3QATs]