TomTom navigatie standaard op Samsung Wave mobiel

tomtom_samsung_wave_3
TomTom heeft een overeenkomst getekend met Samsung voor het standaard leveren van TomTom software voor de Wave-3.

Volgens analisten is dit een positieve ontwikkeling i.v.m. de afnemende vraag naar navigatie apparaten die op de ruit worden bevestigd, welke mede ontstaan is door de sterke concurrentie van gratis navigatie op smartphones. Als gevolg van het ondertekenen van deze overeenkomsten zijn de aandelen van TomTom weer in waarde gestegen. Eerder werd bekend gemaakt dat TomTom moest inkrimpen wegens de zware concurrentie.

TomTom demonstreerde versie 1.1 van de app voor de iPhone en iPad op de CES in Las Vegas. Deze nieuwe versie heeft een ver doorgevoerde integratie met Facebook en Twitter, waardoor gebruikers makkelijker kunnen navigeren naar vrienden, evenementen en andere locaties aan de hand van de op betreffende sites gevonden gegevens.

Tevens bleek de nieuwe versie 1.1 in staat om bestemming en aankomsttijd te delen via Twitter, Facebook, of wat meer privé per e-mail en sms.
TomTom lijkt daarmee de eerste te zijn die mobiele navigatie gebruik laat maken van sociale media.